Groot Familie Schaatsfeest voor alle leden, familie en vrienden!

op .

                                                         Groot-Familie-Schaats-Feest voor alle leden SSV Eemland, familie en vrienden!

                                                               Zondag 29 oktober 2017 hebben we De Vechtsebanen in Utrecht afgehuurd.

                                                                                              Exclusief voor ons, leden van SSV Eemland!

Maar het is de bedoeling dat we ook onze vrienden, vriendinnen, broers, zussen, vaders, moeders, opa’s, oma’s op de schaats krijgen. Iedereen die jij enthousiast krijgt voor dit idee is welkom !!!

 • - Van 17:00 – 19:00 uur kunnen we op het ijs. Zorg dat je uiterlijk 16.45 uur aanwezig bent om de schaatsen onder te binden, zodat we om 17.00 uur kunnen starten;
 • - We hebben de beschikking over de 400 meter baan. We zetten een gedeelte af als krabbelbaan voor de jongste deelnemers;
 • - Het is de bedoeling dat ieder lid met enthousiaste introducés op het ijs komt. Het eerste uur bieden onze trainers weer leerzame en speelse clinics aan. Na een aantal demonstratie- wedstrijdjes is er het tweede uur gelegenheid om lekker zelf je rondjes te schaatsen.

Praktische zaken

 • - Veiligheid: Op het ijs zijn handschoenen en een muts verplicht. Een schaats-, fiets- of skeeler-helm bevelen we aan. Deelname aan het schaatsfestijn is voor eigen risico;
 • - Adres: Mississippidreef 151, 3565 CE Utrecht;
 • - Vervoer: iedereen komt op eigen gelegenheid. Is dat een probleem, dan lukt het vast een carpoolafspraak te maken;
 • - Horeca: de horecagelegenheid is voor, tijdens en na afloop van het schaatsfeest geopend. Het is toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen. Maar neem geen eten en drinken mee het ijs op;
 • - Geen schaatsverhuur: ieder zorgt zelf voor schaatsen, de schaatsverhuur is niet geopend;
 • - Voor meer informatie: Marc Smits, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 54 34 01 25.

We hopen je te ontmoeten op 29 oktober,

Trainers en bestuur SSV Eemland

Zonnige Barre Baarn tocht

op .

 20170915 1857 IMG 0040 tmbnOp 8 september werd de traditionele skeelertoertocht De Barre BaarnTocht voor het eerst in zijn bestaan afgelast vanwege de hevige regenval. Op vrijdag 15 september werd de tocht alsnog gereden. Een week wachten werd beloond met een prachtige nazomeravond. Enkele tientallen skeeleraars uit Soest, Baarn en omgeving namen deel aan de toertocht in de polder van Eemnes. De ronde van de Barre BaarnTocht is 3,4 kilometer lang. Dat was voor de jongste deelnemers een uitdagende afstand. De meest gevorderde deelnemers haalden met zes ronden een volle stempelkaart.

Voor de leden van Schaats- en Skeelervereniging Eemland betekent de Barre BaarnTocht dat het einde van het skeelerseizoen in zicht is. Op 30 september worden de schaatsen weer ondergebonden voor de eerste ijstraining op de Vechtsebanen in Utrecht. Ook dit jaar heeft de vereniging weer een gevarieerd instroomprogramma voor schaatsliefhebbers van alle leeftijden en op alle niveaus (www.ssveemland.nl).
Klik hier voor nog heel veel leuke foto''s!


Help jij ons op de schoolschaatsdag?

op .

Op 10 november 2017 vindt ons jaarlijkse schoolschaatsevenement plaats. Onder begeleiding van ervaren trainers maken bijna alle groep 5 leerlingen in Soest en Baarn kennis met de schaatssport en met SSV Eemland. Nog niet bekend met het schoolschaatsen? Klik dan eens op schoolschaatsen 2016!

We zijn weer op zoek naar vrijwilligers die de trainers op het ijs assisteren. Ervaring is niet nodig, als je enigszins uit de voeten kunt op schaatsen is dat al voldoende. Heb je zin in een actieve en gezellige dag en ben je op 10 november tussen 9.00 en 14.00 uur beschikbaar, meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Heb je nog vragen, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Marieke Hagen (06-30778573) of Jolanda Los (06-51140276).

Moodboard SSV Eemland Schoolschaatsen 2016

Komende winter schaatsen in nieuwe clubkleding? Te bestellen voor 25 juni!

op .

Hoewel we nog volop aan het genieten zijn van ons zomerseizoen, zijn wij toch al bezig met het komende schaatsseizoen. De nieuwe clubkleding!Het afgelopen seizoen zijn er al verscheidene Eemlanders het ijs opgestapt in hun nieuwe outfit.Wil je ook komend schaatsseizoen schaatsen in de nieuwe clubkleding? Bestel dan vóór 25 juni a.s. je kleding bij Mijnten. Dan ben je er zeker van dat je kleding op tijd voor het winterseizoen binnen is!

De volgende producten zijn te bestellen:

 • Eemland marathonpak (thermo)       € 105,00.
 • Eemland marathonpak (lycra)           € 100,00.
 • Eemland wedstrijdpak (lycra)             € 100,00.
 • Eemland salopet (thermo)                  € 56,00.
 • Eemland ritsbroek (thermo)                € 72,00.
 • Eemland schaatsjack (thermo)          € 72,50.

Klik hier voor een impressie van de kleding!

De winterkleding wordt, met uitzondering van de schaatsjack, alleen op bestelling geleverd. Zo voorkomen we dat er onverkochte voorraad achterblijft. Om te kijken welke maat je hebt, verwijzen wij je naar Mijnten in Achterveld. Zij hebben de paskleding op voorraad. Het is ook mogelijk je bestelling per mail door te geven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  De bestelling zal acht tot tien weken nà de bestelronde worden geleverd. Ook het ophalen en betalen van de kleding gebeurt bij Mijnten.Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Monique Mijnten, tel. 0342-434739.

Met sportieve groet,

Heidi en Eefje

 

Algemene ledenvergadering vrijdag 9 juni a.s.

op .

De algemene ledenvergadering zal worden gehouden bij Altetiek Vereniging Pijnenburg en start om 20.00 uur.

Het bestuur nodigt haar leden van harte uit om de ledenvergadering bij te wonen.

Juniorengroep sluit seizoen af - André Hooft neemt afscheid

op .

 

20170325 2012 IMG 2058 tmbn20170325 2018 IMG 2066 tmbn

Op zaterdag 25 maart sloot onze juniorengroep het seizoen traditioneel af bij bowlingbaan Overhees. De kegels werden weer flink geraakt, zij het dat de hekjes soms de helpende hand boden. De organisatie was voor de laatste keer in handen van André Hooft. Met de prijsuitreiking verrichtte hij zijn laatste officiële daad als lid van eerst de jeugd- en later de juniorencommissie. Want, nu ook zoon Bart onze vereniging verlaat, neemt André na zeven jaar afscheid. Zijn enorme daadkracht werd nog maar eens duidelijk aan de hand van korte quiz: auteur van vele jeugd- en juniorenrondingen, initiatiefnemer van het jeugdskeeleren, oervader van van de pre-ijstijd, organisator van de Barre Baarntocht, leider van het juniorenkamp, schrijver van persberichten, jurylid, etc.. Alles wat André oppakte was perfect georganiseerd, origineel en doorspekt met humor. Met persoonlijke attenties, een grote bos bloemen en een welverdiende dinerbon werd André door de junioren, hun ouders, trainers en bestuursleden uitgezwaaid: André bedankt!

Klik hier voor alle foto's van deze geslaagde avond!

20170325 2049 IMG 2076 tmbn

Theo en Jolanda ontmoeten Jorien Ter Mors

op .

theo en jolanda2

 
Het initiatief Start2Skate sloeg direct aan bij de doelgroep. In no time waren de 20 clinic-plekken volgeboekt.
Enthousiasme bij de deelnemers, waarvan we er een aantal inmiddels als lid hebben kunnen verwelkomen.
Een ander mooie promotie voor het schaatsen: Theo en Jolanda Knoop verzorgden deze winter op zaterdagochtenden schaatsclinics voor de Baarnse jeugd op het ijsbaantje in de Pekingtuin in Baarn.
Ook dat leverde weer nieuwe belangstelling op voor onze vereniging.
De KNSB beloonde de originele acties met twee vrijkaarten voor het WK shorttrack in Dordrecht
Het bestuur was er snel uit: de 2 vrijkaarten kwamen toe aan Theo en Jolanda Knoop.
Zij beleefden samen een mooie avond.
Voor de foto ruilde Theo zijn eigen Jo even in voor die andere Jo.
Dat leverde een mooi plaatje op.

Schaatsen.nl Twitter