Jeugd SSV Eemland naar Flevonice!

op .

In verband met wedstrijden is de schaatsbaan gesloten op zaterdag 9 december , dus er is geen officiële training. Echter, ook dit jaar willen we weer een bezoek brengen aan Flevonice, de langste kunstijsbaan ter wereld!
Op 9 december a.s. zullen de trainers vanaf 17.00 uur klaar staan bij openluchtijsbaan Flevonice te Biddinghuizen om een uur lang de kinderen te begeleiden. Daarna is er natuurlijk ruimte om vrij te schaatsen. Flevonice heeft 2 banen. Een 'gewone' 400 meter baan en een baan van 3 km. Supergaaf om door de Flevopolder rond te rijden!

De entree kosten bedragen vanaf 17.00 uur voor jeugd tot 12 jaar €5,50 aan de kassa of €4,50 als je de tickets online bestelt. Vanaf 12 jaar bedragen de kosten €8,00 en online €7,00. De kosten zijn voor eigen rekening, ook het vervoer dient zelf geregeld te worden. Geef even door als je geen vervoer hebt, dan regelen we dat je mee kunt rijden.  Natuurlijk mogen vriendjes/vriendinnetjes en familie ook mee. Voor meer informatie over Flevonice en het bestellen van de tickets, zie: https://www.flevonice.nl/winter/schaatsen. Ook vorig jaar was het een leuke en gezellig dag in Dronten met veel enthousiaste schaatserd:

 

Zaterdag 16 december: doe mee aan de jaarlijkse marathon en schaats mee om het clubkampioenschap!

op .

Op zaterdagavond 16 december aanstaande organiseren we met de Samenwerkende Verenigingen de jaarlijkse marathon wedstrijd voor recreatie- en licentie rijders, onder de naam Mijnten Bokaal. De wedstrijd staat open voor junioren, senioren en masters. Er is een wedstrijd voor recreatieve rijders en een wedstrijd voor licentierijders. Licentierijders kunnen meedoen aan de wedstrijd voor recreatierijders als zij voor 16 december nog geen wedstrijden hebben gereden. De wedstrijd vindt plaats op de Vechtsebanen en begint om 22.30 uur.

Voor ons is deze wedstrijd ook het Clubkampioenschap Marathon. We maken klassement op in de categorieën recreatierijders vrouwen, recreatierijders mannen, senioren masters vrouwen, senioren masters mannen, junioren meisjes en junioren jongens. De recreanten en de heren licentierijders rijden 35 ronden, de dames licentierijdsters rijden 20 ronden. Voor de junioren licentie rijder en rijdsters staan er 15 ronden op het programma.

Opgave deelname

Elk jaar zijn we als SSV Eemland in grote getalen aanwezig bij deze wedstrijden, en we nodigen jullie dan ook van harte uit om deel te nemen. Deelnemers aan de wedstrijd voor recreanten kunnen zich opgeven bij Henk Onderdelinden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens de training. Deelnemers aan de wedstrijd voor licentierijders kunnen zich opgeven via hun trainer, of rechtstreeks bij Edwin Kaats, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Doe dat in ieder geval uiterlijk 12 december opdat wij de organiserende vereniging tijdig kunnen voorzien van de deelnemerslijst.

Wees er op tijd

We willen jullie vragen om bij deelname op 16 december je uiterlijk om 22.00 uur te melden in de kantine bij de baan. Daar zullen Henk en Edwin jullie voorzien van een beennummer. Aansluitend aan de wedstrijden vindt in het KNSB Café de prijsuitreiking plaats. Daar zullen wij ook de uitslag van het Clubkampioenschap Marathon bekend maken

We zien jullie graag op 16 december!

Jeugd SSV Eemland presteert goed op bij de Jumbo-IJscup

op .

Een fantastisch evenement om als C-D-E-F pupil (of hele snelle B-pupil) kennis te maken met het rijden van een wedstrijd! 3 x 100 meter tegen de andere schaatsverenigingen van Utrecht! Met een echt startnummer, starters en klokkers! Medailles, vaantjes en wisselbekers! De eerste wedstrijd was op zondag 5 november jl. Met 15 deelnemers waren we goed vertegenwoordigd (130 rijders). En prima tijden op de 3x100 meter!

Als klap op de vuurpijl een achtervolging voor meisjes (3 ronden) en en jongens (4 ronden). Bij de meisjes won Talisha Renes, en was Willemijn Deen 3e. Bij de jongens werd Mathijs de winnaar met Levi op een 6e plaats.  Maar nog belangrijker... volgens mij had iedereen erg veel plezier. Ik heb veel glimmende en enthousiaste gezichten gezien! Hieronder de uitslagen:

Schoolschaatsen 2017: ik ben maar 1x gevallen!

op .

Geweldig was het om deze reactie te horen van een enthousiaste leerling uit groep 5, toen zij afgelopen vrijdag 10 november bij de Vechtsebanen in Utrecht van het ijs af kwam. Maar het kwam ook voor dat een leerling 165x gevallen was, dat had hij zelf geteld en hij lachte nog steeds.
Schoolschaatsen 2017 109Al weken hebben een record aantal van bijna 700 kinderen uit de groepen 5 van de basisscholen uit Baarn, Soest en Soesterberg er naar toe geleefd om met de bus vanaf school naar de ijsbaan te gaan, waar ze een schaats-clinic kregen van diverse trainers van schaats- en skeelervereniging Eemland. Veel kinderen stonden voor de eerste keer op de schaatsen en was het voor hun de eerste kennismaking met het ijs. Wie zelf geen schaatsen had kon schaatsen lenen, die via Iceworld gehuurd waren. Er werd geschaatst op de binnenbaan, die exclusief was afgehuurd voor dit evenement. Gezien de grote hoeveelheid kinderen, mocht de groep kinderen met meer schaatservaring uitwijken naar de buitenbaan, zodat er op de binnenbaan meer ruimte was voor de andere kinderen.

Van recht op de schaatsen staan, diepzitten, tot leren vallen, alles kwam aan bod. Spelenderwijs op het liedje “hoofd, schouders, knie en teen” gingen de kinderen bijna van zelf over het ijs. De hele ochtend stond in het teken van actie, uitdaging en beleving van de schaatssport. Ook KIMO, de mascotte van de KNSB was weer van de partij om de kinderen aan te moedigen.

Schaats- en Skeelervereniging Eemland organiseerde het schoolschaatsen voor de 12e keer in samenwerking met de gemeente Soest, de laatste jaren is ook de gemeente Baarn hierbij betrokken. Het doel is de kinderen kennis te laten maken met de schaatssport en een ochtend lekker sportief bezig te laten zijn.

Nadat de schaatslessen werden afgesloten met een lange polonaise op het ijs gingen de kinderen met blozende wangen terug met de bus naar school. Daar ontvingen zij nog een schoolschaatsdiploma.

Schoolschaatsen 2017 243Schoolschaatsen 2017 234

 

 

 

 

 

 

 

 

 De kinderen, begeleiders, trainers en vrijwilligers gingen allen afgelopen vrijdag zeer voldaan naar huis en kunnen terugkijken op een succesvolle dag die door de bijdrage van diverse sponsoren en de vrijwilligers mogelijk is gemaakt! “Dit is het echt waard om een vrije dag voor te nemen, zo leuk!” riep één van de trainers toen ze van het ijs af stapte. 

Klik hier voor een uitgebreide foto reportage gemaakt door Dennis Verduin Photography.

sponsors2017Start 2 Skate! Zowel voor de beginnende als gevorderde schaatser! Meld je aan!

op .

Groot Familie Schaatsfeest voor alle leden, familie en vrienden!

op .

Het familie schaatsfeest was een groot succes: klik hier voor een leuke foto reportage!

 

                                                         Groot-Familie-Schaats-Feest voor alle leden SSV Eemland, familie en vrienden!

                                                               Zondag 29 oktober 2017 hebben we De Vechtsebanen in Utrecht afgehuurd.

                                                                                              Exclusief voor ons, leden van SSV Eemland!

Maar het is de bedoeling dat we ook onze vrienden, vriendinnen, broers, zussen, vaders, moeders, opa’s, oma’s op de schaats krijgen. Iedereen die jij enthousiast krijgt voor dit idee is welkom !!!

 • - Van 17:00 – 19:00 uur kunnen we op het ijs. Zorg dat je uiterlijk 16.45 uur aanwezig bent om de schaatsen onder te binden, zodat we om 17.00 uur kunnen starten;
 • - We hebben de beschikking over de 400 meter baan. We zetten een gedeelte af als krabbelbaan voor de jongste deelnemers;
 • - Het is de bedoeling dat ieder lid met enthousiaste introducés op het ijs komt. Het eerste uur bieden onze trainers weer leerzame en speelse clinics aan. Na een aantal demonstratie- wedstrijdjes is er het tweede uur gelegenheid om lekker zelf je rondjes te schaatsen.

Praktische zaken

 • - Veiligheid: Op het ijs zijn handschoenen en een muts verplicht. Een schaats-, fiets- of skeeler-helm bevelen we aan. Deelname aan het schaatsfestijn is voor eigen risico;
 • - Adres: Mississippidreef 151, 3565 CE Utrecht;
 • - Vervoer: iedereen komt op eigen gelegenheid. Is dat een probleem, dan lukt het vast een carpoolafspraak te maken;
 • - Horeca: de horecagelegenheid is voor, tijdens en na afloop van het schaatsfeest geopend. Het is toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen. Maar neem geen eten en drinken mee het ijs op;
 • - Geen schaatsverhuur: ieder zorgt zelf voor schaatsen, de schaatsverhuur is niet geopend;
 • - Voor meer informatie: Marc Smits, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 54 34 01 25.

We hopen je te ontmoeten op 29 oktober,

Trainers en bestuur SSV Eemland

Zonnige Barre Baarn tocht

op .

 20170915 1857 IMG 0040 tmbnOp 8 september werd de traditionele skeelertoertocht De Barre BaarnTocht voor het eerst in zijn bestaan afgelast vanwege de hevige regenval. Op vrijdag 15 september werd de tocht alsnog gereden. Een week wachten werd beloond met een prachtige nazomeravond. Enkele tientallen skeeleraars uit Soest, Baarn en omgeving namen deel aan de toertocht in de polder van Eemnes. De ronde van de Barre BaarnTocht is 3,4 kilometer lang. Dat was voor de jongste deelnemers een uitdagende afstand. De meest gevorderde deelnemers haalden met zes ronden een volle stempelkaart.

Voor de leden van Schaats- en Skeelervereniging Eemland betekent de Barre BaarnTocht dat het einde van het skeelerseizoen in zicht is. Op 30 september worden de schaatsen weer ondergebonden voor de eerste ijstraining op de Vechtsebanen in Utrecht. Ook dit jaar heeft de vereniging weer een gevarieerd instroomprogramma voor schaatsliefhebbers van alle leeftijden en op alle niveaus (www.ssveemland.nl).
Klik hier voor nog heel veel leuke foto's!


Komende winter schaatsen in nieuwe clubkleding? Te bestellen voor 25 juni!

op .

Hoewel we nog volop aan het genieten zijn van ons zomerseizoen, zijn wij toch al bezig met het komende schaatsseizoen. De nieuwe clubkleding!Het afgelopen seizoen zijn er al verscheidene Eemlanders het ijs opgestapt in hun nieuwe outfit.Wil je ook komend schaatsseizoen schaatsen in de nieuwe clubkleding? Bestel dan vóór 25 juni a.s. je kleding bij Mijnten. Dan ben je er zeker van dat je kleding op tijd voor het winterseizoen binnen is!

De volgende producten zijn te bestellen:

 • Eemland marathonpak (thermo)       € 105,00.
 • Eemland marathonpak (lycra)           € 100,00.
 • Eemland wedstrijdpak (lycra)             € 100,00.
 • Eemland salopet (thermo)                  € 56,00.
 • Eemland ritsbroek (thermo)                € 72,00.
 • Eemland schaatsjack (thermo)          € 72,50.

Klik hier voor een impressie van de kleding!

De winterkleding wordt, met uitzondering van de schaatsjack, alleen op bestelling geleverd. Zo voorkomen we dat er onverkochte voorraad achterblijft. Om te kijken welke maat je hebt, verwijzen wij je naar Mijnten in Achterveld. Zij hebben de paskleding op voorraad. Het is ook mogelijk je bestelling per mail door te geven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  De bestelling zal acht tot tien weken nà de bestelronde worden geleverd. Ook het ophalen en betalen van de kleding gebeurt bij Mijnten.Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Monique Mijnten, tel. 0342-434739.

Met sportieve groet,

Heidi en Eefje

 

Schaatsen.nl Twitter

Met wie kom jij naar het spannende Olympisch kwalificatietoernooi @Thialf vanaf 26 t/m 30 december?🎖️💥 Laat het ons weten!

by schaatsen.nl