Clubkampioenen Marathon bekend!

op .

Zaterdagavond 16 december jl. ging om 22.30 uur de Mijnten Marathon van de vijf samenwerkende verenigingen (AIJV, SSV Nijkerk, SV Woudenberg, SIV Zeist en SSV Eemland) van start. Voor SSV Eemland  is deze wedstrijd ook het Clubkampioenschap Marathon.

Met in totaal 30 deelnemers (19 recreanten, 11 masters en 1 junior) was SSV Eemland weer uitstekend vertegenwoordigd. Het weer was goed, het ijs was prima, de rijders in conditie, scherp en gefocust! Kortom alle ingrediënten voor een succesvolle, maar ook gezellige avond waren aanwezig.

Recreanten

Voor de recreanten betreft het een marathon over 35 ronden. Na de finish van nummer 1 wordt de wedstrijd afgeschoten en geeft iedereen zijn gereden ronden door. Het gemiddelde aantal ronden van alle rijders van de vereniging bepaalt dan de stand van de Mijnten Bokaal recreanten!

 

 De wedstrijd begon met rondjes 42 a 44 seconden, maar na 6 ronden ging het tempo fors de lucht in door de eerste demarrage! Hieruit ontstond een kopgroep die, door diverse ontsnappingspogingen, steeds verder uitdunde. Jonathan

Winters (AIJV) reed echter ijzersterk en wist alle ontsnappingen terug te brengen. Met nog 1,5 ronde te gaan volgde het eindspel. Hans Kwakman (SSV Eemland) zette de eindsprint in, Jonathan counterde direct en vloog de laatste ronde naar de overwinning, gevolgd door Wim Verbeek en Wim Dorland van SVW Woudenberg.

Bij de dames won Els Overtoom (SIV Zeist), gevolgd door Carla van Schenkeneveld (AIJV) en Renee van Boxtel (SSV Eemland) zie de foto links.

 

De uitslag van de recreantenbokaal is:

Recreanten Bokaal (gemiddeld aantal ronden per vereniging)

 1. AIJV Amersfoort met 33,1 ronde
 2. SVW Woudenberg met 32,9
 3. SVV Eemland met 30,4

Een uitstekende prestatie van al onze deelnemers!

Voor wat betreft het clubkampioenschap van SSV Eemland is de uitslag bij de recreanten alsvolgt:

 Recreanten Heren

 1. Hans Kwakman
 2. Maarten vrij
 3. Marc Onderdelinden

Recreanten Dames

 1. Renee van Boxtel
 2. Willeke Vermaat
 3. Babette Strating

Masters
De heren licentierijders rijden 35 ronden, de dames licentierijdsters rijden 20 ronden. Voor de junioren licentie rijder en rijdsters staan er 15 ronden op het programma. Aangezien er 1 juniorenrijdster aanwezig was (Florien Bolks van SSV Eemland), besloot deze ‘gewoon’ met de dames mee te rijden, dus de volle 20 ronden!

De eerste ontsnapping van Bert van der Weerd en Tom Versteeg (beide SSV Eemland) zorgde direct voor een breuk in het peloton. Helaas werd deze ontsnapping uiteindelijk weer teniet gedaan. Echter in de laatste ronden ontsnapte Bert opnieuw en wist zijn voorsprong tot op de finish vast te houden! Winst voor Bert van der Weerd (SSV Eemland), gevolgd door Pim Bleser (AIJV) en Reijer Versteeg (SVW Woudenberg). zie foto hieronder

Bij de dames draaide het uit op een eindsprint. Winst was er voor Florien Bolks (1e algemeen en 1e junior SSV Eemland), Eefje van de Bor (1e senioren masters dames SSV Eemland), gevolgd door Manon van de Vliert (SVW Woudenberg en Linda Eggenkamp (SVW Woudenberg).

De uitslag voor het clubkampioenschap van SSV Eemland is voor de masters alsvolgt:

 Senioren masters mannen

 1. Bert van der Weerd
 2. Tom Versteeg
 3. Pascal Krabbenborg

Senioren masters dames

 1. Eefje van de Bor
 2. Hetty Zuring (helaas gevallen)

Junioren dames

 1. Florien Bolks

Na afloop van de wedstrijden volgde uiteraard de prijsuitreiking en bleef het tot in de kleine uurtjes onrustig op De Vechtse Banen! Dank allemaal voor jullie aanwezigheid en deelname. Speciale dank ook voor alle vrijwilligers. Zonder jullie zou een dergelijk evenement niet mogelijk zijn!

Jeugd SSV Eemland naar Flevonice!

op .

Vanwege de weersomstandigheden is dit evenement afgelast, er volgt nog een nieuwe datum

In verband met wedstrijden is de schaatsbaan gesloten op zaterdag 9 december , dus er is geen officiële training. Echter, ook dit jaar willen we weer een bezoek brengen aan Flevonice, de langste kunstijsbaan ter wereld!

Op 9 december a.s. zullen de trainers vanaf 17.00 uur klaar staan bij openluchtijsbaan Flevonice te Biddinghuizen om een uur lang de kinderen te begeleiden. Daarna is er natuurlijk ruimte om vrij te schaatsen. Flevonice heeft 2 banen. Een 'gewone' 400 meter baan en een baan van 3 km. Supergaaf om door de Flevopolder rond te rijden!

De entree kosten bedragen vanaf 17.00 uur voor jeugd tot 12 jaar €5,50 aan de kassa of €4,50 als je de tickets online bestelt. Vanaf 12 jaar bedragen de kosten €8,00 en online €7,00. De kosten zijn voor eigen rekening, ook het vervoer dient zelf geregeld te worden. Geef even door als je geen vervoer hebt, dan regelen we dat je mee kunt rijden.  Natuurlijk mogen vriendjes/vriendinnetjes en familie ook mee. Voor meer informatie over Flevonice en het bestellen van de tickets, zie: https://www.flevonice.nl/winter/schaatsen. Ook vorig jaar was het een leuke en gezellig dag in Dronten met veel enthousiaste schaatserd:

 

Zaterdag 16 december: doe mee aan de jaarlijkse marathon en schaats mee om het clubkampioenschap!

op .

Op zaterdagavond 16 december aanstaande organiseren we met de Samenwerkende Verenigingen de jaarlijkse marathon wedstrijd voor recreatie- en licentie rijders, onder de naam Mijnten Bokaal. De wedstrijd staat open voor junioren, senioren en masters. Er is een wedstrijd voor recreatieve rijders en een wedstrijd voor licentierijders. Licentierijders kunnen meedoen aan de wedstrijd voor recreatierijders als zij voor 16 december nog geen wedstrijden hebben gereden. De wedstrijd vindt plaats op de Vechtsebanen en begint om 22.30 uur.

Voor ons is deze wedstrijd ook het Clubkampioenschap Marathon. We maken klassement op in de categorieën recreatierijders vrouwen, recreatierijders mannen, senioren masters vrouwen, senioren masters mannen, junioren meisjes en junioren jongens. De recreanten en de heren licentierijders rijden 35 ronden, de dames licentierijdsters rijden 20 ronden. Voor de junioren licentie rijder en rijdsters staan er 15 ronden op het programma.

Opgave deelname

Elk jaar zijn we als SSV Eemland in grote getalen aanwezig bij deze wedstrijden, en we nodigen jullie dan ook van harte uit om deel te nemen. Deelnemers aan de wedstrijd voor recreanten kunnen zich opgeven bij Henk Onderdelinden, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tijdens de training. Deelnemers aan de wedstrijd voor licentierijders kunnen zich opgeven via hun trainer, of rechtstreeks bij Edwin Kaats, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Doe dat in ieder geval uiterlijk 12 december opdat wij de organiserende vereniging tijdig kunnen voorzien van de deelnemerslijst.

Wees er op tijd

We willen jullie vragen om bij deelname op 16 december je uiterlijk om 22.00 uur te melden in de kantine bij de baan. Daar zullen Henk en Edwin jullie voorzien van een beennummer. Aansluitend aan de wedstrijden vindt in het KNSB Café de prijsuitreiking plaats. Daar zullen wij ook de uitslag van het Clubkampioenschap Marathon bekend maken

We zien jullie graag op 16 december!

Jeugd SSV Eemland presteert goed op bij de Jumbo-IJscup

op .

Een fantastisch evenement om als C-D-E-F pupil (of hele snelle B-pupil) kennis te maken met het rijden van een wedstrijd! 3 x 100 meter tegen de andere schaatsverenigingen van Utrecht! Met een echt startnummer, starters en klokkers! Medailles, vaantjes en wisselbekers! De eerste wedstrijd was op zondag 5 november jl. Met 15 deelnemers waren we goed vertegenwoordigd (130 rijders). En prima tijden op de 3x100 meter!

Als klap op de vuurpijl een achtervolging voor meisjes (3 ronden) en en jongens (4 ronden). Bij de meisjes won Talisha Renes, en was Willemijn Deen 3e. Bij de jongens werd Mathijs de winnaar met Levi op een 6e plaats.  Maar nog belangrijker... volgens mij had iedereen erg veel plezier. Ik heb veel glimmende en enthousiaste gezichten gezien! Hieronder de uitslagen:

Schoolschaatsen 2017: ik ben maar 1x gevallen!

op .

Geweldig was het om deze reactie te horen van een enthousiaste leerling uit groep 5, toen zij afgelopen vrijdag 10 november bij de Vechtsebanen in Utrecht van het ijs af kwam. Maar het kwam ook voor dat een leerling 165x gevallen was, dat had hij zelf geteld en hij lachte nog steeds.
Schoolschaatsen 2017 109Al weken hebben een record aantal van bijna 700 kinderen uit de groepen 5 van de basisscholen uit Baarn, Soest en Soesterberg er naar toe geleefd om met de bus vanaf school naar de ijsbaan te gaan, waar ze een schaats-clinic kregen van diverse trainers van schaats- en skeelervereniging Eemland. Veel kinderen stonden voor de eerste keer op de schaatsen en was het voor hun de eerste kennismaking met het ijs. Wie zelf geen schaatsen had kon schaatsen lenen, die via Iceworld gehuurd waren. Er werd geschaatst op de binnenbaan, die exclusief was afgehuurd voor dit evenement. Gezien de grote hoeveelheid kinderen, mocht de groep kinderen met meer schaatservaring uitwijken naar de buitenbaan, zodat er op de binnenbaan meer ruimte was voor de andere kinderen.

Van recht op de schaatsen staan, diepzitten, tot leren vallen, alles kwam aan bod. Spelenderwijs op het liedje “hoofd, schouders, knie en teen” gingen de kinderen bijna van zelf over het ijs. De hele ochtend stond in het teken van actie, uitdaging en beleving van de schaatssport. Ook KIMO, de mascotte van de KNSB was weer van de partij om de kinderen aan te moedigen.

Schaats- en Skeelervereniging Eemland organiseerde het schoolschaatsen voor de 12e keer in samenwerking met de gemeente Soest, de laatste jaren is ook de gemeente Baarn hierbij betrokken. Het doel is de kinderen kennis te laten maken met de schaatssport en een ochtend lekker sportief bezig te laten zijn.

Nadat de schaatslessen werden afgesloten met een lange polonaise op het ijs gingen de kinderen met blozende wangen terug met de bus naar school. Daar ontvingen zij nog een schoolschaatsdiploma.

Schoolschaatsen 2017 243Schoolschaatsen 2017 234

 

 

 

 

 

 

 

 

 De kinderen, begeleiders, trainers en vrijwilligers gingen allen afgelopen vrijdag zeer voldaan naar huis en kunnen terugkijken op een succesvolle dag die door de bijdrage van diverse sponsoren en de vrijwilligers mogelijk is gemaakt! “Dit is het echt waard om een vrije dag voor te nemen, zo leuk!” riep één van de trainers toen ze van het ijs af stapte. 

Klik hier voor een uitgebreide foto reportage gemaakt door Dennis Verduin Photography.

sponsors2017Start 2 Skate! Zowel voor de beginnende als gevorderde schaatser! Meld je aan!

op .

Groot Familie Schaatsfeest voor alle leden, familie en vrienden!

op .

Het familie schaatsfeest was een groot succes: klik hier voor een leuke foto reportage!

 

                                                         Groot-Familie-Schaats-Feest voor alle leden SSV Eemland, familie en vrienden!

                                                               Zondag 29 oktober 2017 hebben we De Vechtsebanen in Utrecht afgehuurd.

                                                                                              Exclusief voor ons, leden van SSV Eemland!

Maar het is de bedoeling dat we ook onze vrienden, vriendinnen, broers, zussen, vaders, moeders, opa’s, oma’s op de schaats krijgen. Iedereen die jij enthousiast krijgt voor dit idee is welkom !!!

 • - Van 17:00 – 19:00 uur kunnen we op het ijs. Zorg dat je uiterlijk 16.45 uur aanwezig bent om de schaatsen onder te binden, zodat we om 17.00 uur kunnen starten;
 • - We hebben de beschikking over de 400 meter baan. We zetten een gedeelte af als krabbelbaan voor de jongste deelnemers;
 • - Het is de bedoeling dat ieder lid met enthousiaste introducés op het ijs komt. Het eerste uur bieden onze trainers weer leerzame en speelse clinics aan. Na een aantal demonstratie- wedstrijdjes is er het tweede uur gelegenheid om lekker zelf je rondjes te schaatsen.

Praktische zaken

 • - Veiligheid: Op het ijs zijn handschoenen en een muts verplicht. Een schaats-, fiets- of skeeler-helm bevelen we aan. Deelname aan het schaatsfestijn is voor eigen risico;
 • - Adres: Mississippidreef 151, 3565 CE Utrecht;
 • - Vervoer: iedereen komt op eigen gelegenheid. Is dat een probleem, dan lukt het vast een carpoolafspraak te maken;
 • - Horeca: de horecagelegenheid is voor, tijdens en na afloop van het schaatsfeest geopend. Het is toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen. Maar neem geen eten en drinken mee het ijs op;
 • - Geen schaatsverhuur: ieder zorgt zelf voor schaatsen, de schaatsverhuur is niet geopend;
 • - Voor meer informatie: Marc Smits, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 54 34 01 25.

We hopen je te ontmoeten op 29 oktober,

Trainers en bestuur SSV Eemland

Schaatsen.nl Twitter