De kinderen van groep 5 hebben weer geschoolschaatst!

op .

"Juf, kijk eens wat ik nu al geleerd heb !” werd geroepen naar één van de bijna 40 vrijwilligers op het ijs. Voor de 11e keer organiseerde Schaats- en Skeeler Vereniging Eemland afgelopen vrijdag schoolschaatsen voor ruim 650 kinderen van groep 5 van de basisscholen uit Soest, Soesterberg en Baarn.

Na een aantal zachte winters zonder natuurijs hebben veel kinderen nog nooit geschaatst. Mede daardoor was de vraag naar leenschaatsen dit jaar wel heel erg groot en was het organisatorisch een hele klus om de schaatsen geheel op maat naar de Vechtsebanen in Utrecht mee te nemen. Door de medewerking van Ice-World waren er voor alle kinderen die dat nodig hadden de benodigde schaatsen!

Dit breedtesportevenement wordt ondersteund door de gemeenten Soest en Baarn. Mede door sponsoring van de Rabobank Amersfoort Eemland en uitvaartverzekeraar Nuvema kon de binnenbaan exclusief tot 14.00 uur afgehuurd worden. Kinderen die al wat beter konden schaatsen werden op de buitenbaan begeleid.

De kinderen werden per bus vervoerd van school naar Utrecht, waar ze verdeeld over 3 sessies schaatsclinics kregen van diverse trainers en vrijwilligers van SSV Eemland. Ieder kind werd ingedeeld op basis van de vooraf opgegeven schaats- en skeelerervaring. Van recht op de schaatsen staan, diep zitten, tot leren vallen, alles kwam aan bod. Ook KIMO, de eskimo-mascotte van de KNSB was weer van de partij om de kinderen aan te moedigen en de sessies af te sluiten met een polonaise op het ijs.  “Jammer dat het al voor bij is, ik zou nog wel langer willen” werd geroepen. Enthousiast gingen de kinderen met de bus naar huis, waar zij hun schoolschaatsdiploma ontvangen met een flyer over jeugdschaatsen bij SSV Eemland (www.ssveemland.nl).

De vrijwilligers gingen moe maar voldaan naar huis met een overheerlijke tractatie van Top's Edelgebak. Mandy,  Monique, Marc, Fred, Gerda, Arline, Wim, Henk, Alieke, Theo, Bert, Renée, Han, Tom, Jan Willem, Mark, Joëlle, Monique, Eddy, Erna, Jolanda, Sandra, Dick, Rian, Anne Marie, Wesly, Esther, Gabri, Kirsten, Carina, Milja, Dennis en Linda bedankt!

Klik hier voor een leuke reportage op film en hier voor alle foto's (met dank aan Dennis Verduin Fotografie). 

De Soester Courant, Soest Nu, De Baarnsche Courant en Het Baarnsch Weekblad hebben een leuk artikel geplaatst: klik hier om de artikelen te bekijken.

Organisatie schoolschaatsen: Marieke, Astrid & Jolanda