Clubkampioenen Marathon bekend!

op .

Zaterdagavond 16 december jl. ging om 22.30 uur de Mijnten Marathon van de vijf samenwerkende verenigingen (AIJV, SSV Nijkerk, SV Woudenberg, SIV Zeist en SSV Eemland) van start. Voor SSV Eemland  is deze wedstrijd ook het Clubkampioenschap Marathon.

Met in totaal 30 deelnemers (19 recreanten, 11 masters en 1 junior) was SSV Eemland weer uitstekend vertegenwoordigd. Het weer was goed, het ijs was prima, de rijders in conditie, scherp en gefocust! Kortom alle ingrediënten voor een succesvolle, maar ook gezellige avond waren aanwezig.

Recreanten

Voor de recreanten betreft het een marathon over 35 ronden. Na de finish van nummer 1 wordt de wedstrijd afgeschoten en geeft iedereen zijn gereden ronden door. Het gemiddelde aantal ronden van alle rijders van de vereniging bepaalt dan de stand van de Mijnten Bokaal recreanten!

 

 De wedstrijd begon met rondjes 42 a 44 seconden, maar na 6 ronden ging het tempo fors de lucht in door de eerste demarrage! Hieruit ontstond een kopgroep die, door diverse ontsnappingspogingen, steeds verder uitdunde. Jonathan

Winters (AIJV) reed echter ijzersterk en wist alle ontsnappingen terug te brengen. Met nog 1,5 ronde te gaan volgde het eindspel. Hans Kwakman (SSV Eemland) zette de eindsprint in, Jonathan counterde direct en vloog de laatste ronde naar de overwinning, gevolgd door Wim Verbeek en Wim Dorland van SVW Woudenberg.

Bij de dames won Els Overtoom (SIV Zeist), gevolgd door Carla van Schenkeneveld (AIJV) en Renee van Boxtel (SSV Eemland) zie de foto links.

 

De uitslag van de recreantenbokaal is:

Recreanten Bokaal (gemiddeld aantal ronden per vereniging)

 1. AIJV Amersfoort met 33,1 ronde
 2. SVW Woudenberg met 32,9
 3. SVV Eemland met 30,4

Een uitstekende prestatie van al onze deelnemers!

Voor wat betreft het clubkampioenschap van SSV Eemland is de uitslag bij de recreanten alsvolgt:

 Recreanten Heren

 1. Hans Kwakman
 2. Maarten vrij
 3. Marc Onderdelinden

Recreanten Dames

 1. Renee van Boxtel
 2. Willeke Vermaat
 3. Babette Strating

Masters
De heren licentierijders rijden 35 ronden, de dames licentierijdsters rijden 20 ronden. Voor de junioren licentie rijder en rijdsters staan er 15 ronden op het programma. Aangezien er 1 juniorenrijdster aanwezig was (Florien Bolks van SSV Eemland), besloot deze ‘gewoon’ met de dames mee te rijden, dus de volle 20 ronden!

De eerste ontsnapping van Bert van der Weerd en Tom Versteeg (beide SSV Eemland) zorgde direct voor een breuk in het peloton. Helaas werd deze ontsnapping uiteindelijk weer teniet gedaan. Echter in de laatste ronden ontsnapte Bert opnieuw en wist zijn voorsprong tot op de finish vast te houden! Winst voor Bert van der Weerd (SSV Eemland), gevolgd door Pim Bleser (AIJV) en Reijer Versteeg (SVW Woudenberg). zie foto hieronder

Bij de dames draaide het uit op een eindsprint. Winst was er voor Florien Bolks (1e algemeen en 1e junior SSV Eemland), Eefje van de Bor (1e senioren masters dames SSV Eemland), gevolgd door Manon van de Vliert (SVW Woudenberg en Linda Eggenkamp (SVW Woudenberg).

De uitslag voor het clubkampioenschap van SSV Eemland is voor de masters alsvolgt:

 Senioren masters mannen

 1. Bert van der Weerd
 2. Tom Versteeg
 3. Pascal Krabbenborg

Senioren masters dames

 1. Eefje van de Bor
 2. Hetty Zuring (helaas gevallen)

Junioren dames

 1. Florien Bolks

Na afloop van de wedstrijden volgde uiteraard de prijsuitreiking en bleef het tot in de kleine uurtjes onrustig op De Vechtse Banen! Dank allemaal voor jullie aanwezigheid en deelname. Speciale dank ook voor alle vrijwilligers. Zonder jullie zou een dergelijk evenement niet mogelijk zijn!