Jeugdgroep SSV Eemland schaatst jeugdelfstedentocht

op .

Er kon niet geschaatst worden op de Petersbaan en de ijsbaan Baarn, maar gelukkig heeft de Jeugdgroep van SSV Eemland afgelopen zaterdag wel met 94 kinderen de jaarlijkse Jeugdelfstedentocht op De Vechtsebanen in Utrecht kunnen rijden. Samen met vele kinderen uit de regio stonden zij om 9:45 uur al te trappelen in de startkooi, alsof het de startkooi in de WTC Expohal in Leeuwarden was. Om 10:00 uur klonk het ‘It Giet Oan’ en gingen de hekken open. Klunend werd begonnen aan de zorgvuldig nagebootste tocht-der-tochten.

De speciaal uitgezette route ging over zowel de binnen- als de buitenbaan van aangeklede Vechtsebanen. Tussen beide banen lag een kluunparcours en vooral de binnenbaan was indrukwekkend omgebouwd. In de mistige hal lag een slingertraject tussen rietkragen en onder bruggetjes door. Bij ieder belsignaal mochten de SSV Eemlanders stempels halen bij de 11 stempelhokjes, die ook allemaal weer een kopie waren van markante gebouwen uit die Friese plaatsen. Tussendoor werd langs het parcours genoten van koek en zopie. Iedere deelnemer ontving van de sponsor Jumbo een rugzak met “elfstedenproviand”! Als afsluiting van het evenement kregen alle deelnemers na afloop het Elfstedenkruisje.

Nu dit nostalgische onderdeel achter de rug is, maken de kinderen zich op voor de laatste sportieve afsluiter: het diplomaschaatsen!

Jeugdgroep SSV Eemland