SSV EEMLAND PAKT DE WISSELBEKER BIJ DE PLOEGENACHTERVOLGING!

op .

18 februari jl. werd de ploegenachtervolging gehouden. De verenigingen van Zeist, Woudenberg, Amersfoort, Nijkerk en Eemland waren present. In totaal reden er 23 teams mee, waarvan 6 van Eemland. Bedoeling is om als vereniging met 4 teams of meer deel te nemen. 4 teams worden meegenomen in de einduitslag.

De ploegenachtervolging is een prachtig onderdeel. 2x4 ronden (ivm de tijd werd het dit keer 1x4 en 1x3) volle bak en finishen met minimaal 3 man/vrouw! Het tijdstip van het evenement vergde wel wat doorzettingsvermogen. Om 22.30 uur was de start. Toch best koud (rond het vriespunt) met een beetje wind over de baan. Uiteindelijk waren we om 24.00 uur klaar. Dan nog de prijsuitreiking en voor je het weet is het 01.00 uur….

SSV Eemland startte dus met 6 teams. 4 licentieteamrijders, 1 recreantenteam en een juniorenteam. Uiteraard is er, in de weken voorafgaand aan dit evenement, veelvuldig geoefend op de startopstelling, de start zelf, het in elkaars slag rijden, de tactiek van het wisselen en het vlak houden van de rondetijden. Zelfs rijders van andere trainingsuren werden opgeroepen om mee te trainen met de teams. Alles, om maar te komen tot een optimaal samenspel tussen rijders en de maximale prestatie! 
En gepresteerd werd er! Ik denk dat we niet misstaan bij de ploegenachtervolging in Pyeongchang ;-). Bloed, zweet en tranen op de Vechtse Banen. 

Bekijk een filmpje van de ploegenachtervolging op onze Facebook pagina!

Uiteindelijk worden de twee tijden van de teams gemiddeld en via een ingenieus puntensysteem wordt de uitslag berekend. En na enkele minuten in spanning afwachten, kwam de jury met het eindoordeel. SSV Eemland wint de ploegenachtervolging! Een kleine hick-up, de wisselbeker blijkt nog niet boven tafel te zijn… Bij AIJV wordt nu koortsachtig gezocht waar deze zich kan bevinden en dan zal hij met koerier bij ons worden bezorgd!
Hoewel het wedstrijdelement toch altijd wat extra’s brengt, gaat deze avond er ook gewoon om dat je met z’n allen een plezierige avond beleeft. Inspanning en ontspanning gaan bij de ploegenachtervolging hand in hand!

Wie weet zien we jullie volgend jaar ook bij de ploegenachtervolging?