TRAININGEN

De droogtrainingen:
De droogtrainingen vinden wekelijks plaats op dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur van mei tot maart op of vanaf Atletiekbaan Pijnenburg. Zolang het daglicht het toelaat gaan de groepen lekker het bos in, in de donkere periode van het jaar blijven ze op de verlichte atletiekbaan. Om tijdig te beginnen vragen we iedereen om voor half 7 aanwezig te zijn.
Slecht weer
Bij slecht weer wordt er besloten of de training wel of niet doorgaat. Als het weer voorspelbaar slecht is, gebeurt dat in de loop van de dinsdag en wordt dat per mail  of Whats app doorgegeven.. Als het weer onvoorspeld op de avond zelf slecht is, kan het zijn dat het vlak voor aanvang van de training wordt besloten. Onder gewone omstandigheden (ook als het een beetje regenachtig is) gaat de training gewoon door en kan het hooguit gebeuren dat op Pijnenburg zelf toch anders wordt besloten. 

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen droogtrainingen. In de kalender zien jullie welke dinsdagen dat precies zijn. Op deze zelfde kalender zien jullie dan ook dat er op sommige droogtrainingen nog iets bijzonders gedaan wordt, bijvoorbeeld een traktatie, de aftrap van de clubkasactie, schaatsen slijpen etc.

Een verzoek aan de ouders: bij het brengen en ophalen de auto uitsluitend te parkeren op de daarvoor bestemde plekken. de doorgang naar de atletiekbaan dient vrijgehouden te worden voor hulpdiensten i.g.v. calamiteiten.

De skeelertrainingen:
Even als de droogtrainingen is er wekelijks een skeelertraining.De skeelertrainingen zijn op vrijdagavond. De training is van 19:00 uur tot 20:00 uur. Zorg dat je om 19:00 uur klaar staat op je wieltjes.

We gaan in groepen van min of meer gelijke sterkte met onze trainers aan de slag. We blijven dus dicht bij elkaar, leggen geen grote afstanden af en van beginnende- tot geoefende skeeleraar is er wat te leren.
Slecht weer
Skeeleren kan niet op een (te) natte ondergrond, dus bij slecht weer gaat de skeelertraining niet door. We beslissen wekelijks in de loop van de vrijdag of de training wel of niet doorgaat. Als we de training afgelasten proberen we iedereen z.s.m. via een mailbericht of Whats App te bereiken. Soms moeten we kort voor aanvang van de training besluiten de training af te gelasten. Check dus bij dreigend weer voor vertrek van huis nog even de email.
Locatie skeelertraining
De skeelertraining wordt gegeven op het terrein van de voormalige ijsbaan Soesterberg, hoek Banningstraat/Kampweg, in het centrum van Soesterberg (schuin tegenover The Oriental Swan). Er is geen gebouwtje en toiletruimte meer, er is dus geen toilet of waterkraan. Ook staan er een bankjes meer, dus neem eventueel een krukje/stoeltje mee.
Skeelers en materiaal
Zeker bij de jeugdgroep stellen we geen speciale eisen aan de skeelers, gewone ‘Scapino/Bart Smit skates’ voldoen. Voor gevorderden (richting en in de juniorengroep) geeft goed materiaal meer skeelerplezier. Uiteraard kunnen onze trainers daarbij adviseren. Ten behoeve van de veiligheid worden helm en polsbeschermers verplicht gesteld, knie- en elleboogbescherming wordt aangeraden.
Hierbij ook de vermelding van een gespecialiseerde winkel, tevens sponsor van onze vereniging: Mijnten Schaats- en Skeelersport in Achterveld: www.mijnten.nl.


De ijstrainingen
De ijstrainingen vinden plaats van oktober tot maart op de Vechtsebanen in Utrecht. In de kalender kunnen jullie zien wanneer de ijstrainingen zijn en ook zijn de bijzondere evenementen en trainingen daarop vermeld. Onder bijzondere activiteiten kun je er meer over lezen op de website.

Om diverse praktische redenen is het belangrijk om je af te melden voor een ijstraining als je verhinderd bent. Dit kan bij Jan-Willem de Lange, hoofdtrainer ijs en droogtrainingen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-29528153. Als we wekelijks een beter beeld hebben van wie eventueel niet aanwezig kan zijn, kan het trainersgilde zich beter inplannen over de diverse groepen. Daarnaast kunnen we de buscapaciteit beter afstemmen op het aantal schaats(t)ers.

IJSREGELS:
>Het is verplicht tijdens de ijstrainingen handschoenen EN een muts/bandana te dragen. Vergeet die dus niet mee te nemen. Het gaat hierbij namelijk om de algemene veiligheid en niet alleen om bescherming tegen de koude. Dus ook als het in oktober nog niet zo koud is, handschoenen en muts verplicht !!!

>Vanwege de herkenbaarheid moet ieder jeugdlid een Eemland schaatsjack aan (verkrijgbaar bij Schaats- en Skeelerservice Mijnten Hoevelaken, zie ook de info onder clubkleding).
We schaatsen met 1 groep op de binnenbaan (ijshockey baan) en met een meerdere groepen op de buitenbaan (400 meter baan). De jeugdleden krijgen van te voren te horen wie de trainer is en op welke baan hij/zij schaatst. Het is altijd dezelfde groep die op de binnenbaan schaatst dus het zal snel duidelijk zijn waar je moet zijn.

De hele winter hebben we een vaste verzamelplaats voor de trainingen op de ijsbaan. Let er op dat je niet met je schaatsen op het beton loopt, daarmee beschadig je de schaatsen. Mocht het (per ongeluk) toch gebeuren, laat je schaatsen dan slijpen vóór de volgende les.

Op de ijsbaan hebben we ook een vaste plaats waar we onze oefeningen doen en onze aanwijzingen van de trainers krijgen: door de bocht, op het  rechte eind aan de overzijde van de baan.

Na het trainen doe je je schaatsen rustig uit en wacht je totdat een groepje klaar is. Het eerste groepje wacht bij de kluisjes, waar ze worden opgewacht door een veterstrikouder/trainer. Alleen onder begeleiding van één van de veterouders of een trainer mag een groepje naar de bus gaan.