KLEDING, HELM EN TASSEN

Jasjes
Elk clublid draagt op het ijs een schaatsjasje met het clublogo, het dragen van een clubjack van SSV Eemland is verplicht tijdens de ijstrainingen. Soms zijn er nog tweede hands jasjes beschikbaar. Neem hiervoor contact op met Jolanda Knoop (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 035-5418317). Nieuwe jacks zijn te koop bij Schaats- en Skeelerservice Mijnten in Achterveld (www.mijnten.nl). De jacks t/m maat s zijn € 65,- De normale jacks zijn € 73,50. Als uw kind stopt met schaatsen is het mogelijk het jack via SSV Eemland weer in te leveren en er weer een bedrag voor terug te krijgen. Ook dit loopt via Jolanda Knoop. Om misverstanden te voorkomen en om inzicht te houden in het aantal beschikbare jasjes willen we u vragen alleen tweede hands jasjes te verkopen of kopen via Jolanda Knoop..
Let op: Koop de jasjes niet te veel ‘op de groei’. Een goed aansluitend jasje schaatst veel prettiger en is warmer dan een te ruim zittend jasje.

Schaatshelm
Bij schaatsen is de kans op een blessure aan het hoofd groot. Daarom is al sinds jaar en dag hoofdbescherming, in de vorm van een muts, verplicht. In de praktijk blijkt dit toch niet altijd voldoende bescherming te bieden. Het is daarom niet vreemd dat er heel veel aandacht is voor verbetering van de veiligheid en er nagedacht wordt over een helmplicht. In het kader van veiligheid op het ijs heeft de KNSB momenteel een helmverplichting afgekondigd voor het rijden van marathons. Ook is de verwachting dat bij andere wedstrijden (ook voor pupillen) een helmverplichting zal worden afgekondigd. Diverse schaatsverenigingen zijn reeds overgestapt op een algehele helmverplichting. Wij verwachten dat er binnen afzienbare tijd zelfs een volledige helmverplichting door de KNSB zal worden afgekondigd.

Wij zijn van mening dat bij het genieten van de schaats- en skeelersport een helm een onmisbaar onderdeel is van de uitrusting. Hoewel we er ons van bewust zijn dat dit een extra kostenpost met zich mee brengt voor de schaatsliefhebbers, denken wij dat veiligheid boven alles gaat. Vanaf seizoen 2017-2018 stelt SSV Eemland een helm voor de jeugd dan ook verplicht.

Het seizoen 2017/2018 is een overgangsjaar. Dat betekent dat ook niet goedgekeurde helmen/bescherming zoals fietshelmen of Ribcaps nog worden toegestaan. Hoewel er diverse soorten schaatshelmen worden verkocht adviseren wij om de door de KNSB/ISU goedgekeurde helm aan te schaffen. Deze zijn dan ook te gebruiken bij het schaatsen van mogelijke wedstrijden of teamachtervolging (zie o.a. http://www.schaatsen.nl/de-weg-op/artikelen/2016/helmplicht-welke-helmen-voldoen-aan-de-eisen/).

Het is mogelijk een goedgekeurdeschaatshelm te kopen, deze aanbieding is tot stand gekomen dankzij de hulp en bijdragen van Mijnten Schaats- en skeelersport te Achterveld, Rudi Herder Agrarisch Ontwerp en Advies en Repro Mercurius te Ede. De vereniging heeft nog een paar van deze helmen op voorraad, vraag hiernaar bij Jolanda Knoop. Het is altijd mogelijk met haar of een van de andere jeugdbegeleiders te overleggen over de aanschaf van een helm.

 Jeugdhelm:

Inline afbeelding 3

Merk: CadoMotus Alpha-Y Aerospeed
Maat: one size
Kleur: wit
Logo: SSV Eemland
Prijs: winkelprijs EURO 69,50 nu voor EURO 55,-- inclusief logo van SSV Eemland

Volwassen helm (ook voor jeugd, mocht de jeugdhelm te klein vallen):

Inline afbeelding 2

Merk: CadoMotus Schaatshelm
Maat: One size
Kleur: zwart inclusief shield (in wit)
Logo: SSV Eemland
Prijs: winkelprijs EURO 119,45 nu voor EURO 87,50 inclusief logo van SSV Eemland

Tassen
SSV Eemland voorziet alle jeugdleden van een herkenbare sporttas, beschikbaar gesteld door Restaurant de Soester Duinen. Dit is met name belangrijk voor de herkenbaarheid van de leden en vindbaarheid van de spullen op de ijstrainingen. Op De Vechtsebanen in Utrecht kan het tijdens de ijstrainingen best druk en hectisch zijn. De tassen zijn in bruikleen van SSV Eemland. Er moet dan ook getekend worden voor ontvangst. Als uw kind de jeugdgroep verlaat, moet de tas ingeleverd worden. Ga er bovendien voorzichtig mee om! Als de tas gerepareerd moet worden kan dit ondermeer bij de schoenmaker op de Koninginnelaan in Soest. Dit kost ca €6,-.

Broeken
Broeken moeten de kinderen zelf aanschaffen. In feite kan dit elke trainingsbroek zijn maar het is een voordeel als deze niet te wijd is en niet meteen doornat is bij een val op het ijs. Een schaatsbroek (salopette) is aan te raden voor degenen die weten dat ze blijven schaatsen en dat ook veel doen. Die broeken zitten namelijk lekker als je aan het schaatsen bent. Ze houden de benen warm zonder dat je gaat zweten.