EXTRA: SHORTTRACK SCHAATSEN

In samenwerking met SVU (Schaatsvereniging Utrecht) bieden we de jeugdleden ook aan om deel te nemen aan een schaatsklas shorttrack. Ideaal om bochten te leren schaatsen en/of om een tweede keer in de week te schaatsen.

Jeugdleden die zich aanmelden voor het shorttracken beginnen in de schaatsklas shorttrack. De lessen worden gegeven op de binnenbaan in Utrecht, waar een rondje van 111 meter wordt uitgezet met kleinere bochten dan op de buitenbaan. Ook voor behendigheid is extra aandacht. Het schaatsklasuur is bedoeld om kinderen van 7 tot en met 12 jaar de basisbeginselen van het schaatsen bij te brengen en spelenderwijs in contact te brengen met het shorttrackschaatsen. Gevorderde schaatsers (bijv. jeugdschaatsers) kunnen deelnemen aan het gevorderdenniveau.
De schaatsklassen zijn op dinsdag of woensdag 16.30-17.30 uur op de binnenbaan van de Vechtsebanen in Utrecht. De kosten voor deelname aan de schaatsklas zijn 145,85 euro, incl. abonnement en begeleidingskosten. Een helm, handschoenen en kniebeschermers zijn verplicht tijdens de lessen. Een fiets- of skatehelm en skate- of volleybalkniebeschermers voldoen.

De lessen beginnen dinsdag 24 en woensdag 25 september en duren tot half maart.
Aanmelden kan via onze eigen Jeugdcommissie: Marc Smits, 06-54340125, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.