BIJZONDERE ACTIVITEITEN

- De familieschaatsdag in Dronten is inmiddels een vast onderdeel op de agenda. Datum en tijd voor seizoen 2015-2016 is terug te vinden in de jeugdronding die in september wordt uitgegebracht, kijk hiervoor onder de nieuwsbrieven.

- Zodra hij in Nederland is overleggen we met Sinterklaas wanneer hij en/of zijn Pieten onze schaats(t)ers een bezoekje komt brengen.

- Jaarlijks is er de Jeugdelfstedentocht, op een zaterdag in januari waarschijnlijk in de ochtend. Zeker is dat er die middag GEEN training is. Zoals altijd wordt er een leuk parcours uitgezet op de binnen- en buitenbaan in Utrecht en wordt het een gezellige boel (met blaaskapel, bonte mutsen, enz.). Je mag een introducé meenemen en je ouders mogen komen kijken. Verder krijgen alle deelnemers die bij alle stempelposten hun stempel hebben gehaald het felbegeerde jeugdelfstedenkruisje.

- Ook een jaarlijks terugkerend evenement aan het einde van het schaatsseizoen is het diplomaschaatsen in Utrecht. Wat houdt het diplomaschaatsen in: Er wordt twee weekenden achter elkaar het diplomaschaatsen gehouden voor de jeugd van alle clubs uit gewest Utrecht. De kinderen gaan dan (met hun eigen club en begeleiders) enkele korte parkoersen rijden, inclusief remmen en bochtjes rijden. Dan wordt er gekeken binnen welke tijd deze ‘proeven’ worden afgelegd. Daarna wordt dan nog met alle kinderen samen een aantal volledige rondjes geschaatst. De tijden en het aantal volbrachte rondjes bepaalt het diploma: van aspirant t/m diploma F (dan ga je behoorlijk hard!). De details zijn te bekijken op de site van de KNSB want het zijn officiële schaatsdiploma’s!
Het diplomaschaatsen is opeen zaterdagmiddag van 16.00 uur tot 20.30 uur er wordt geschaatst met een aantal andere clubs Dat betekent dat er dan geen gewone training is maar het diplomaschaatsen. Het is niet verplicht en heeft ook geen invloed op de doorstroming naar een andere groep maar het is wel een leuke afronding van een trainingsjaar. Meer info over tijden e.d. volgt te zijner tijd in een nieuwsbrief. Let wel: we gaan met eigen vervoer.

- Het clubkampioenschappen wordt jaarlijks verreden op een andere ijsbaan dan de Vechtsebanen. Informatie hierover wordt gedurende het seizoen bekend gemaakt, dit is meestal ook aan het einde van het schaatsseizoen. De wedstrijd wordt verreden over twee afstanden en vervolgens wordt bekeken wie per leeftijdscategorie de snelste is. Erg leuk als de jeugdleden worden aangemoedigd door ouders, broers, zusjes, opa's, oma's en andere belangstellenden. Let wel: we gaan met eigen vervoer.

-Het seizoen wordt afgesloten met de slotavond met onder andere de diploma- en prijsuitreiking.