Skeeleren

In 2009 heeft Eemland het skeeleren officieel aan haar naam toegevoegd en is het dus ook een skeelervereniging. Bij de skeelertrainingen is bescherming in de vorm van een goede helm en pols, knie en elleboog beschermers verplicht.

Voor de recreatieve rijders:
Trainer:
Han Delfgou 06-53127881 e mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Marjanne Lam 06-16191334 e mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingstijden:
Zomer: donderdag van 19.30 uur tot 20.30 uur (van 19 mei t/m 21 juli en van 25 augustus t/m 15 september)
Winter: niet

Mogelijk voor:
De skeelertraining is bedoeld voor recreanten die willen beginnen met skeeleren of daar enige ervaring mee hebben en dat willen uitbouwen. Ook ouders van leden of andere belangstellenden zijn van harte welkom om deel te nemen*

Locatie: De eerste 5 trainingen vinden plaats op het Paul Lemmen Fietspad op het oude vliegveld Soesterberg (klik hier voor de routebeschrijving). De trainingen daarna vinden waarschijnlijk plaats in de Eempolder (met opstapplaats de carpoolplaats langs de A1 Eembrugge aan de Eemweg).

* Voor leden zijn er geen kosten verbonden aan de skeelertrainingen. Voor niet-leden bieden we de mogelijkheid om 2 clinics kosteloos bij te wonen; voor deelname daarna verzoeken we hen lid te worden van onze vereniging. De contributie bedraagt € 80,- per seizoen, er zijn geen inschrijfkosten verschuldigd.

Aanmelden: Heb je interesse? Stuur dan even een email naar Marjanne Lam om jouw deelname kenbaar te maken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor wedstrijdgroep pupillen/junioren
Voor de skeelertraining sluiten we dit seizoen aan bij de trainingsgroep van de junioren van de Amersfoortse IJsvereniging (AIJV). De trainingen worden verzorgd door de gediplomeerde AIJV-trainers.

Trainer:
Trainers AIJV
Contactpersoon SSV Eemland: Marc Smits 06-54340125 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingstijden:
Zomer: woensdag van 18.30 uur tot 20.00 uur
Winter: niet

Mogelijk voor:
Leden van de wedstrijdgroep pupillen/junioren.

Locatie: Skeelerbaan AIJV, Bisschopsweg 177 te Amersfoort (naast het Sportfondsenbad). De auto kan bij het clubgebouw worden geparkeerd. Ook bij slechte(re) weersomstandigheden (m.u.v. onweer/bliksem) wordt er getraind.

Voor de jeugdgroep:
Trainers: 
Trainers jeugdgroep

Trainingstijden:
Zomer: vrijdag van 19.00 uur tot 20.00 uur (zie de kalender voor de verschillende data)
Winter: niet

Mogelijk voor:
De skeelertraining is bedoeld voor de leden van de jeugdgroep (op een paar data aangevuld met kinderen van Kies je Sport)

Locatie:  Het parkeerterrein van Superfun, Middelhoefseweg 10, Amersfoort. Dit is tussen Soest en Amersfoort aan het eind van de Birkstraat.

Slecht weer:
Skeeleren kan niet op een (te) natte ondergrond, dus bij slecht weer gaat de skeelertraining niet door. We beslissen wekelijks in de loop van de vrijdag of de training wel of niet doorgaat. Als we de training afgelasten proberen we iedereen z.s.m. via een mailbericht of WhatsAppte bereiken. Soms moeten we kort voor aanvang van de training besluiten de training af te gelasten. Check dus bij dreigend weer voor vertrek van huis nog even de email.
 
Skeelers en materiaal
Zeker bij de jeugdgroep stellen we geen speciale eisen aan de skeelers, gewone ‘Scapino/Bart Smit skates’ voldoen. Voor gevorderden (richting en in de juniorengroep) geeft goed materiaal meer skeelerplezier. Uiteraard kunnen onze trainers daarbij adviseren. Ten behoeve van de veiligheid stellen we helm en polsbeschermers verplicht, knie- en elleboogbescherming raden we aan.
 
Hierbij ook de vermelding van een gespecialiseerde winkel, tevens sponsor van onze vereniging: Mijnten Schaats- en Skeelersport in Achterveld; http://www.mijnten.nl.

Klik hier voor informatie over het lidmaatschap, de kosten en om aan te melden!

Schaatsen.nl Twitter